Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

15 maart 2022

Huishoudrodeo voor studenten Severinus Academie

Het kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys organiseerde de 'Huishoudrodeo' voor twee groepen studenten aan de Severinus Academie. Het doel van dit vrolijke maar bovenal educatieve uitje was de deelnemers hun eigen creativiteit laten ontdekken en ze leren hoe je die kunt inzetten op de werkvloer met cliënten.

Hilariteit en serieuze gesprekken

De studenten bedachten ‘crime-scenes’ met huishoudelijke voorwerpen, ze verzonnen alternatieve manieren om je jas aan te doen of een boterham te smeren en ze maakten voor elkaar speciaal bestek voor de lunch. Het ging gepaard met de nodige hilariteit maar er waren ook serieuze gesprekken. Bijvoorbeeld over ruimte voor creativiteit onder tijdsdruk. Zo leerden ze ook van elkaar.

In de praktijk

Tenslotte formuleerden de studenten hun eigen ‘creatief huishoud experiment’. Daar gaan ze de komende maand mee aan de slag op de woningen. Op 13 april is er een terugkomdag waarop de studenten presenteren wat ze hebben uitgeprobeerd. De Tilburg Cowboys zullen met die uitkomsten tools ontwikkelen die vervolgens weer op de woningen kunnen worden ingezet.

Het collectief Tilburg Cowboys is één van de zes ontwerpers en kunstenaars die creatieve hulp op de werkvloer biedt in het project Kleinkijkacademie.