Fysiotherapie

Bij Severinus draait fysiotherapie om dat je zo goed mogelijk kan bewegen. Samen bespreken we de klachten en kijken we welke behandeling het beste bij iemand past. De fysiotherapeut is vertrouwd met de doelgroep en stelt een individueel behandelplan op. Ook krijg je advies over het gebruik van hulpmiddelen, zoals een rolstoel, orthopedische schoenen en spalken. Onze fysio’s werken samen met onder anderen ergotherapeuten, artsen en begeleiders. Je kunt de therapie bij ons of thuis volgen. Hieronder lees je welke therapieën er zijn.

 • Oefentherapie & revalidatie

  Het kan zijn dat je moeite hebt met bepaalde bewegingen of activiteiten in het dagelijks leven. Denk aan opstaan, traplopen of fietsen. In dat geval kunnen we oefentherapie inzetten. Je gaat met de fysiotherapeut in je eigen omgeving aan de slag om bewegingen of activiteiten te verbeteren. Ben je geopereerd? De therapeut geeft passende adviezen of start een revalidatietraject. Bijvoorbeeld over aanpassingen in huis of over hoe je de dagelijkse dingen weer kan oppakken.

 • Onderzoek & conditie- en spierkrachttraining

  Fysiotherapeutisch onderzoek
  Onze fysiotherapeuten weten alles over hoe mensen met een verstandelijke beperking bewegen. Ze onderzoeken verschillende pijnklachten en syndromen en gebruiken de conclusies daarvan bij behandelingen.

  Conditie- en spierkrachttraining
  Je traint in de oefenzaal met bijvoorbeeld fitnessapparaten conditie en spierkracht in een rustige, uitdagende omgeving. De fysiotherapeuten kijken welke oefeningen het beste bij je passen en met welk gewicht of welke intensiteit iemand die kan uitvoeren. Samen proberen we dit op te bouwen.

 • Bekkenbodemtraining

 • Hydrotherapie

  Hydrotherapie is een therapie in het water. Waarom werkt dit? Omdat de zwaartekracht voor een groot deel weg is in het water. Hierdoor kan je tijdens de revalidatie sneller loopoefeningen doen dan in de zaal. Je oefent om naar voren te lopen, naar achteren en opzij. We hebben een verwarmd zwembad dat we kunnen gebruiken bij hydrotherapie.

 • Kinderfysiotherapie

  Onze kinderfysiotherapeuten hebben veel ervaring met afwijkingen in de houding van kinderen. Je doet met de therapeut oefeningen om op een speelse manier een betere houding te krijgen. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld beter schrijven, fietsen of andere bewegingen uitvoeren. Ook kan je meedoen aan Fitkids. Kinderen kunnen daar op hun eigen tempo sporten en hun spierkracht of conditie trainen. Aansluiten bij een reguliere of aangepaste sportvereniging wordt dan uiteindelijk makkelijker. Onze kinderfysiotherapeuten werken met kinderen van ons Kinderdagcentrum en het speciaal onderwijs. Ze werken ook met cliënten die 18 jaar en ouder zijn.

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. Onze collega’s van het zorgbureau helpen je graag verder.