Ergotherapie

Dagelijkse dingen als eten, drinken, traplopen, aankleden, het huishouden en hobby’s zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft je kind of naaste ergens ondersteuning bij nodig? Onze ergotherapeuten helpen met adviezen en trainingen – en kijken goed naar de belastbaarheid. Zo kan iemand zoveel mogelijk zelf de dingen blijven doen die voor hem of haar belangrijk zijn. We kijken samen welke activiteiten en hulpmiddelen het beste bij je passen.

 • ADL-training

  ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. Tijdens de training ga je samen met de ergotherapeut aan de slag om dagelijkse handelingen te trainen. Denk aan koken of zelfstandig naar het toilet gaan. Je krijgt tips en adviezen, zodat je zelfstandiger wordt. Ook kijk je welke aanpassingen of hulpmiddelen noodzakelijk zijn om de handelingen uit te voeren, zoals transferhulpmiddelen, aanpassingen in de ruimte of wandbeugels. We begeleiden en adviseren ook collega’s over de beste methoden en hulpmiddelen.

 • Eet- en drinkondersteuningen

  Ondersteuning nodig bij eten of drinken? De ergotherapeut geeft tips en adviezen die je kunt inzetten. Je kan hierbij denken aan ondersteuning bij bestek vasthouden, een drinkbeker of speciale borden als eten lastig is.

 • Handtraining

  Wil iemand sterker worden in zijn of haar hand(en)? Of de hand op een betere manier bewegen? Handtraining kan dan ondersteuning bieden.

 • Advies hulpmiddelen

  Je kan gebruikmaken van veel (transfer)hulpmiddelen die ondersteunen bij verzorging, het huishouden en hobby’s. De ergotherapeut kijkt samen met iemand wat bij je past. Ook is het belangrijk om zo goed mogelijk te zitten of te liggen. We geven advies over bijvoorbeeld aangepaste meubels, kussens, matrassen, bedden en de omgeving. Daarnaast kunnen we helpen bij de aanvraag van aangepaste driewielers en geven we fietstraining.

   

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. Onze collega’s van het zorgbureau helpen je graag verder.