Zoeken
Menu

3 april: mini symposium Academische Werkplaats

Academische werkplaatsen zijn duurzame samenwerkingsverbanden tussen Tranzo, Tilburg University en praktijkinstellingen. Binnen een academische werkplaats wordt gewerkt aan innovatie van het (zorg)aanbod in de betrokken sector. De Academische Werkplaats ‘Leven met een verstandelijke beperking’ bestaat 10 jaar. Dit viert ze met een inhoudelijk symposium bij de partnerorganisaties van de AWVB. Zo ook bij Severinus.

De AWVB biedt tijdens het mini-symposium een lezing en een workshop aan. Deze zijn bedoeld voor alle medewerkers en voor naasten van mensen met een verstandelijke beperking.

Programma

Het programma start met een welkom door Raymond van Zoolingen (Bestuurder Severinus) en een eerste kennismaking met AWVB door Prof. Petri Embregts (AWVB). Daarna kan er een keuze gemaakt worden uit deelname aan een workshop of lezing.

Workshop ‘Eigen regie’

In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met het onderwerp eigen regie van mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers onderzoeken zelf de meerwaarde van eigen regie en krijgen tips en adviezen om ervaringskennis van mensen met een verstandelijke beperking (meer) te benutten in de dagelijkse praktijk.

Ondersteuning van zorgprofessionals en het belang van het familienetwerk

De kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking hangt in grote mate af van het handelen van zorgprofessionals. Welke competenties worden er van hen gevraagd? En welke kennis is nodig om zorgprofessionals te stimuleren en de kwaliteit van hun ondersteuning vanuit optimaal vakmanschap vorm te geven? Hierbij is onder andere inzicht in het familienetwerk van de cliënt en een goede samenwerking met de familie waardevol. In deze lezing wordt tevens ingegaan op de kennis die de AWVB hierover heeft ontwikkeld.

Aanmelden

Het symposium vindt plaats op maandag 3 april van 14.45 tot 17.00 uur op locatie d’Ouw School in Veldhoven. Inloop vanaf 14.30 uur. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar yfke.froentjes@severinus.nl