Severinus

Vrouw op bank

Wonen met en zoals anderen!


Baanbrekend in wonen

Wonen met en zoals anderen. Het is ons motto als het gaat om de wijze waarop wij onze cliënten onderdeel laten zijn van de samenleving. Met de huisvesting van de cliënten die bij ons wonen als afspiegeling. Wij zijn al sinds 1959 baanbrekend in Nederland op het gebied van omgekeerde integratie. Woonwijken ontstonden rondom Severinus. Woningen van onze cliënten en van andere burgers zijn in het straatbeeld verweven. Veel wijkbewoners bezoeken de Severinus-voorzieningen en wijkactiviteiten. Van het zwembad en het restaurant tot de jaarlijkse kermis. Het resultaat? Een levendige verankering in de Veldhovense samenleving.

Bijzonder betrokken: 24 uur per dag!

Wij voelen ons bijzonder betrokken bij het leven van alle dag van onze cliënten. Wonen, werken en ontspannen; we begeleiden ze 24 uur per dag, alle dagen van het jaar. Onze inzet? Het volop benutten van talenten en mogelijkheden. We zoeken samen grenzen op, daar waar het kan. Wij onderscheiden ons door te excelleren in de kwaliteit van zorg en leefomgeving. Een team van goed opgeleide medewerkers biedt 24 uurs zorg en ondersteuning aan cliënten die bij ons wonen. Andere zorgprofessionals zoals een gedragskundige en een AVG arts, vullen het team aan.

Betrouwbaar in wonen

Professionaliteit en betrouwbaarheid kenmerken ons. Samen met de ouders/verwanten van de cliënten die bij ons wonen maken wij afspraken over het leven van hun zoon/dochter of familielid. Die afspraken komen wij ook na. Samen zorgen we voor een goed leven voor de cliënten die aan onze zorg en begeleiding zijn toevertrouwd. Wij bieden levensloop- en doelgroepgerichte zorg. Ook de samenstelling van de woonhuizen is hierop gebaseerd. Het effect? Cliënten op hun plek bij Severinus.