Severinus

Op je plek bij Severinus

(t)Huis

Cliënten wonen veelal in geschakelde tweekappers met zes à zeven cliënten samen. Iedere cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer, eigen of gedeeld sanitair en een gezellige huiskamer waar ze samen met huisgenoten kunnen zijn.

Huisvesting in bijzonder gewone wijken

Eind jaren negentig zijn twee bijzondere wijken ontwikkeld in Veldhoven: de Berkt in Oerle en Akkereind in Zeelst. Deze wijken zijn zo ontworpen dat de woningen van onze cliënten en andere burgers in het straatbeeld zijn verweven. De voorzieningen die Severinus heeft gebouwd maken de wijk erg levendig en andere wijkbewoners bezoeken er ook een groot aantal van.

Mooi en veilig wonen

In deze wijken, die voetgangersvriendelijk en verkeersluw zijn aangelegd, is het principe van omgekeerde integratie toegepast. Voor onze meest kwetsbare cliënten hebben wij de samenleving naar ons toe gehaald, en samen een wijk gevormd waar het goed en aantrekkelijk wonen is voor iedereen. In een mooi huis, aan een mooie en veilige straat en in een groene wijk. Ook in andere wijken in Veldhoven staan huizen en appartementen waar onze cliënten in zekere mate zelfstandig wonen.

Huizen de Berkt

Terug naar: