vrijetijdclubs Aanbod Vrije Tijd
Severinus

Het aanbod van de afdeling Vrije Tijd

Severinus-soos en –instuifactiviteiten        
Severinus organiseert soos- en instuif-activiteiten. Bijvoorbeeld zwemactiviteiten en de soos- en instuifmiddagen en -avonden. De instuifactiviteiten zijn vrij toegankelijk.  Ook zijn er doelgroepgerichte activiteiten, zoals Jongerendisco, Seniorensoos en Prachtdag.

Severinus-festiviteiten en evenementen    
Severinus organiseert jaarlijks enkele grote festiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn het A2-festival in de wijk Akkereind en de jaarlijkse Severinus-kermis in wijk de Berkt. Wij participeren ook in de organisatie van de jaarlijkse Koningsdag, bekend als Oranjemarkt Veldhoven. Daarnaast nodigt Severinus regelmatig artiesten of toneelgezelschappen uit om voor cliënten op te treden. Ook regelen wij voor onze cliënten deelname aan landelijke festiviteiten zoals ‘Maak je droom waar’ in de Utrechtse Jaarbeurs.

Vrijetijdsclubs, recreatieve cursussen en  workshops
Severinus organiseert wekelijkse clubs, korte recreatieve cursussen en eenmalige workshops. Denk aan de toneelclub, beautyarrangementen en een groenworkshop. Voor deze activiteiten schrijven deelnemers zich in en betalen contributie. Ook werken wij samen met reguliere sport- en ontspanningsclubs, zoals  een voetbal-, tennis- en korfbalclub, een zwemvereniging en dansscholen. Onze cliënten kunnen lid worden van deze clubs en aan hun activiteiten deelnemen. Zie ook Clubs.

Sporten en zwemmen
Severinus heeft een uitgebreid sport- en zwemaanbod. Denk aan: 'Meer bewegen voor ouderen', fitness, zwemmen, sporten in de zaal etc. Deze activiteiten vinden plaats in Akkereind en de Berkt in Veldhoven. Van maandag tot en met vrijdag, zowel overdag als ‘s avonds. Er is ook aanbod zwemmen op zaterdag. Een bewegingsagoog begeleidt sport- en zwemactiviteiten en houdt de doelstellingen van de groep en het individu in de gaten.  

Activiteiten aan huis
Het is mogelijk om activiteiten aan huis en op maat aan te vragen. Hierdoor anticiperen we nog beter op de vraag van de cliënt. Dit kan eenmalig of structureel, vanuit een individuele vraag of voor een groepsactiviteit in het woonhuis zijn.


Meer informatie
Bekijk hier de Activiteitenkalender o
f neem contact op met ons Zorgbureau.