Severinus

Meisje op schommel

Logeren: een welkome afwisseling

Logeren is leuk voor de logé en ontlast het gezin in de thuissituatie. Veel cliënten die bij ons komen, kijken uit naar het logeeruitje. Naar het gezellig samen eten, het ondernemen van leuke, afwisselende activiteiten in een kleine groep en de vertrouwde eigen logeerplek. Heeft het kind het naar de zin, dan ervaart het thuisfront logeren als tijdelijke ontlasting. Zorgen voor een thuiswonend kind met een verstandelijke beperking is immers niet altijd even gemakkelijk. Het bieden van logeeropvang kan dan heel welkom zijn. Hiervoor kunt u bij Severinus uitstekend terecht.

Logeerhuizen in Veldhoven

Severinus beschikt over twee logeerhuizen in Veldhoven. Op Eegwortel 5 logeren per nacht zeven cliënten en op de Kromstraat 72a logeren per nacht vijf cliënten. Kinderen die naar de Prins Willem Alexanderschool, Mgr. Bekkersschool of een dagbestedingslocatie van Severinus gaan, halen en brengen we met een taxi.

Logeren bij Severinus

Doel:

Het bieden van logeeropvang voor mensen met een verstandelijke beperking.

Waar:

Eegwortel 5 en Kromstraat 72a in Veldhoven.

Voor wie:

Cliënten met een indicatie verblijf tijdelijk in Persoonsgebonden Budget of Zorg In Natura.

Openingstijden?     

De logeerhuizen zijn geopend als de scholen en dagbestedingprojecten gesloten zijn (weekenden en schoolvakantie: hele dag op doordeweekse dagen: van ’s middags tot de volgende ochtend).

Personele bezetting?

Zowel Eegwortel 5 als Kromstraat 72a: minimaal 1 persoon. Afhankelijk van de groepsamenstelling zetten we extra personeel in.


Logeren:

  • leuk voor de logé;
  • ontlast het thuisfront;
  • vertrouwde omgeving;
  • gezellige en leerzame activiteiten, afgestemd op cliënt en groep;
  • altijd een vertrouwd gezicht, betrokken professionals;
  • vervoer is in de meeste gevallen geregeld.