Severinus

Ark website 2

Ark 9

Ark 9 is een dagbestedingslocatie waarin zeven groepen gevestigd zijn. In die groepen bieden we dagbesteding aan cliënten met een matige tot zeer ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Elke groep heeft zijn eigen uitstraling, karakter en specialisme; de ruimte is de picto. Dit komt ook tot uiting in de benamingen van de groepen: senso, twee spelgroepen, binnentuin, arbeid, industrie en huiskamer. Daarnaast zijn er meerdere gezamenlijke ruimtes in het pand aanwezig waar begeleiding met cliënten in een bepaalde sfeer kunnen vertoeven en/of een activiteit neergezet kan worden. Dit zijn de centraal gelegen keuken, een knusse theaternis, relaxruimte, gameroom en de waterwereld. Het is de bedoeling dat deelnemers afhankelijk van hun behoefte en wens na afstemming op ieder moment gebruik kunnen maken van de ruimtes die Ark 9 te bieden heeft.

Activiteiten zijn gericht op prikkelen/prikkelreductie, inspannen, stimuleren en ontspannen, waarbij klein kijken centraal staat.

Ook wordt er door Xieje en Vrije Tijd gebruik gemaakt van Ark 9. Xieje biedt hier in het weekend opvang. En door verplaatsbare wanden is er de mogelijkheid om ruimte te bieden aan bijvoorbeeld de soos en disco. Ouders, wettelijk vertegenwoordigers en woonhuizen kunnen ook de diverse ruimtes reserveren voor ontspannings- en sfeeractiviteiten.