Severinus

Claire Medewerkers aan het woord

De dagen zijn dynamisch en boeiend

Claire vertelt: "Ik typ deze blog over mijn werk als activiteitenbegeleider bij Severinus, terwijl mijn collega samen met een cliënt de koffie klaar zet. Rechts van me zit een cliënt, die me voor de derde keer deze ochtend vraagt hoe het met mijn kindje gaat. En links van mij zit een andere cliënt niet te werken, maar alles wat er om hem heen gebeurt in zich op te nemen. Hij scant de ruimte en kan pas wanneer alle puzzelstukjes kloppen, zich zetten tot werken. De cliënt die al drie keer dezelfde vraag stelt, laat een dikke wind en zegt dat mijn collega gek is. Ik zeg dat hij uit moet kijken, omdat we hem straks op het dak zetten. Er wordt even gelachen en iedereen gaat weer verder met werken. De cliënten ogen ontspannen deze ochtend.

Vandaag werk ik een dag bij de Spycker. Andere dagen werk ik als activiteitenbegeleider bij de Plank. Beide locaties zijn arbeidsmatige werklocaties voor mensen met een verstandelijke beperking en hebben veelal bijkomende psychische en/of lichamelijke problematiek. De cliënten zijn zeer verschillend met uiteenlopende vragen, waardoor de groep erg dynamisch en geen dag hetzelfde is. Dat houdt mijn werk boeiend!

Vanochtend was het rustig op de groep, maar dit is ook wel eens anders. Er zijn lastige momenten, waarbij cliënten helaas ook agressie kunnen laten zien. Je leert hiermee omgaan, je krijgt handvatten en wordt gesteund door andere professionals. Aan het eind van de dag weegt het niet op tegen de voldoening die ik uit dit werk haal, waarin ik van betekenis kan zijn in het geluk van andere mensen. Een mooier beroep bestaat toch niet?"