Severinus

Bo van Beers Medewerkers aan het woord

Ik ben Bo van Beers, 25 jaar, en al zo’n 5 jaar werkzaam binnen Severinus.  

Zorgen, verzorgen en klein kijken
Nadat ik geslaagd was als persoonlijk begeleider, kon ik meteen aan de slag als flex-medewerker binnen Severinus. Ik heb verschillende woonhuizen gezien maar ik ben uiteindelijk blijven plakken op Berkt 14-16. Het zorgen, verzorgen en klein kijken sprak mij hier enorm aan.

Mijn doelgroep
Berkt 14-16 is een woonhuis waar mensen met een ernstige meervoudige beperking wonen. Naast de ernstige meervoudige beperking hebben sommige bewoners ook bijkomende problematieken zoals epilepsie, spasme, slechtziendheid, slechthorendheid en allergieën. De bewoners leven voornamelijk in de lichaamsgebonden fase. Dit betekent dat ze de wereld in het hier en nu beleven, waarbij het erg belangrijk is dat hun lichaam veilig is.

Onze bewoners kunnen niet praten. Door middel van gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal onderzoeken wij wat ze nodig hebben. Klein kijken zoals dat heet, is daarom heel belangrijk. Als het lukt om onze bewoners een fijne dag te bezorgen, dan geeft mij dit ontzettend veel voldoening!

Ik heb in het begin erg moeten wennen en zoeken. Je moet de bewoners echt leren kennen om erachter te komen wat voor een leuk woonhuis Berkt 14-16 is. Maar nu zit ik hier echt op m’n plek en wil ik voorlopig niet meer weg!

Lijkt het je leuk om een kijkje te komen nemen op ons woonhuis, dan ben je van harte welkom zodra het weer kan!