Severinus

Arbeidsvoorwaarden

Severinus heeft goede arbeidsvoorwaarden voor haar werknemers. Bij Severinus ontvang je een salaris dat we conform de CAO gehandicaptenzorg naar leeftijd en ervaring inschalen. Een fulltime dienstverband bestaat uit een 36-urige werkweek. Naast je salaris en een vakantie-uitkering van 8% bieden we nog een aantal extra's:

  • Een werkgeversbijdrage bij zorgverzekeraar IZZ. Speciaal voor de gezondheidszorg is een collectieve ziektekostenregeling in het leven geroepen. Deze wordt uitgevoerd door de Stichting IZZ. Severinus geeft je een bijdrage bij je aanvullende verzekering.
  • Medewerkers kunnen gebruik maken van speciale afspraken voor een collectieve verzekering bij CZ.
  • Een eindejaarsuitkering.
  • Een solide pensioenregeling bij PFZW.
  • Een kwaliteitsdag voor iedere medewerker in 2019: een dag voor én met een bewoner, een verwendag óf een dag om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn. Een dag meewerken met een collega hier of elders in het land. Of iets anders dat een bijdrage levert aan tijd voor kwaliteit en geluk. 
  • Het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) is beschikbaar voor alle medewerkers die een arbeidsovereenkomst hebben met Severinus. Het meerkeuzesysteem biedt de mogelijkheid een persoonlijk arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Je verruilt dan arbeidsvoorwaarden met elkaar. Zo kun je fiscaal netto voordeel verwerven. Je kunt je arbeidsvoorwaarden laten aansluiten bij je persoonlijke situatie. Je bepaalt zelf wat voor jou belangrijk is: extra besteedbaar inkomen, meer tijd voor de zorg voor kinderen of een studie, of wellicht extra pensioen.