Severinus

De Vrijwilligersraad


Severinus is ontzettend blij met de inzet van honderden vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers was er simpelweg gewoon minder mogelijk. Om de belangen van deze groep te behartigen heeft Severinus een vrijwilligersraad. Deze raad bestaat uit een enthousiaste groep personen. We stellen ze even aan u voor:

  • Annemarie Legius
  • Jeanneke Meijders-Beers
  • Jos Janssen
  • Wilbert Reuter
  • Jan de Koning
  • Nico Mäkel 

Wilt u contact opnemen met de Vrijwilligersraad? Dan kunt u een e-mail sturen naar vrijwilligersraad@severinus.nl

Annemarie Legius

Via mijn zus kwam ik in aanraking met het vrijwilligerswerk binnen Severinus. Ik bezoek nu wekelijks een groep. Elke keer is het weer een feestje: óf we gaan wandelen óf we knutselen iets leuks voor op de raam in de woonkamer óf we doen een spelletje óf we kletsen alleen maar en drinken gezellig een kopje thee. De cliënten begroeten me elke keer weer met veel blijdschap. Lees meer.

Jeanneke Meijers-Beers

Door mijn jarenlange werk met de Severinusbewoners en leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool is een hechte band ontstaan met deze mensen. Ik ben sinds 2007 vrijwilliger bij Severinus en sinds mijn pensioen tevens bestuurslid van de Alexanderband. Ik zeg weleens: 'Severinus zit in me'. Het werk van de vrijwilligersraad staat nog in de kinderschoenen. Zodra corona onder controle is kan de raad zich ook zichtbaarder presenteren.

Jos Janssen

Toen ik drie jaar geleden stopte met werken heb ik Severinus benaderd om daar vrijwilligerswerk te mogen doen. Waarom specifiek bij Severinus zie je op bijgaande foto. Mijn broer Wim woonde bij Daelzicht in Heel. Ik ben altijd onder de indruk geweest van de betrokkenheid en liefde die bij het werken in deze zorg getoond wordt en de “kers op de taart” die vrijwilligers kunnen betekenen. Lees meer.

Wilbert Reuter

Mijn schoonzus woont sinds 2008 bij Severinus. Al jarenlang ervaar ik het vrijwilligerswerk binnen Severinus als uiterst motiverend, omdat de dankbaarheid vanuit de cliënten telkens weer hartverwarmend is. Ik heb dat lang geleden ervaren tijdens de organisatie van het Piroc-kamp. Ook merkte ik hoe blij cliënten zijn als ze in het G-Team van RKVVO konden voetballen. Lees meer.

Jan de Koning

Tijdens mijn werk als intensivist in de Máxima Medisch Centrum ben ik geregeld in contact gekomen met cliënten die op de intensive care werden opgenomen. Wat me opviel was de vergaande betrokkenheid van de verzorgers van Severinus voor hun cliënten. Na mijn vervroegde pensionering was het voor mij duidelijk. Een deel van mijn vrije tijd wilde ik graag mijn vrijwilligers-steentje bijdragen aan de organisatie waar die mensen werkzaam zijn. Lees meer.

Niko Mäkel

Onze dochter, wonend in Veldhoven, vond het beter dat ik in de buurt kwam wonen. Aan twee kanten praktisch met drie kleinkinderen onder de tien jaar. Komende uit Heerde op de Veluwe heb ik mij gemeld bij Veldhoven Voor Elkaar om zelf weer een sociaal netwerk op te bouwen. Ik vind het fantastisch te ervaren dat de cliënten mij tot hun vertrouwenspersonen rekenen en je altijd enthousiast begroeten. Na twee jaar heb ik meer vrienden en kennissen in Veldhoven dan in mijn vorige woonplaats. Lees meer.