Severinus

Tina

Tina aan het woord


Meteen verkocht
“Toen ik in 1998 in Veldhoven kwam wonen, kreeg ik al snel de vraag of ik interesse had om het Severinuskoor ‘de Severinoos’ te begeleiden”, vertelt Tina. “Lisa Egelmeers vertelde mij dat ze op zoek was naar iemand met een muzikale achtergrond. En die had ik! Na het conservatorium heb ik jarenlang als muziekdocent gewerkt in het onderwijs. Ik wist wel hoe ik een koor moest begeleiden, maar wat moest ik me precies voorstellen bij de vraag van Lisa? Tijdens mijn eerste bezoek merkte ik hoe de cliënten genoten van het samen zingen en hoeveel plezier ze hieraan beleefden. Ik was meteen verkocht en meldde me aan.”

Het vrijwilligerswerk
Het begeleiden van de Severinoos is zeer divers. “We begeleiden de cliënten van en naar de bus. Samen zoeken we liedjes uit die we hen vervolgens regel voor regel aanleren. Het tijdig inzetten en het maat houden, vraagt veel aandacht. Daarom is het belangrijk dat we de liedjes als leidraad met de cliënten meezingen en begeleid ik hen op mijn keyboard. Ik kan met trots zeggen dat we het meest meerstemmige koor van Velhoven zijn!”

Jubileum
“Onlangs vierden we met het koor ons 25-jarig jubileum. In Gasterij ‘t Dorpsgenot hielden we een optreden waarbij we onze cd presenteerde. Geraline Leusink nam het eerste exemplaar in ontvangst en ook de overige cd’s gingen als zoete broodjes over de toonbank. Dit was voor iedereen een geweldige ervaring. De cliënten hebben het er nog steeds over.”

De cd
De opname van de cd was een heel karwei: “Het eerste stuk is alleen instrumentaal waarbij iedereen stil moest zijn. Nou ik kan je zeggen: dat viel niet mee!”, lacht Tina. “We moesten steeds opnieuw beginnen, omdat er elke keer iemand vergat dat ze niks mochten zeggen. Uiteindelijk is het ons toch gelukt en met een heel mooi resultaat!” Ze besluit: “Elke maandagavond repeteren we in de multifunctionele ruimte op het Stafveld. Wanneer cliënten bij deze repetitie aanwezig willen zijn om naar onze liedjes te luisteren, zijn ze van harte welkom. Wij oefenen van 19.0u tot 20.00 uur.”