Severinus

Christel

Christel aan het woord


Een goede keuze? 
Christel vertelt: “Ik heb vele jaren bij Severinus in de zorg gewerkt. Ik had het altijd prima naar mijn zin en vooral het werk met de bewoners vond ik prachtig. Toch had ik op een gegeven moment behoefte om eens iets anders te gaan doen en ben toen in de kinderopvang gaan werken. De laatste weken bij Severinus herinner ik me nog heel goed. Ik begon te twijfelen of ik wel de goede keuze had gemaakt. Want zou ik het contact met de cliënten en mijn collega’s niet enorm gaan missen?”

Ark 1-3
“Omdat ik diep in mijn hart geen afscheid wilde nemen, melde ik me aan als vrijwilliger voor Ark 1-3. Het woonhuis waar ik het laatst gewerkt had. Regelmatig word ik door een van mijn oud-collega’s benaderd of ik wil helpen met het ondersteunen bij allerlei ontspanningsactiviteiten. Wanneer ze op tijd bellen hoef ik zelden nee te verkopen. Dit doe ik nu al ongeveer drie jaar en met veel plezier. Ik voel me erg welkom binnen Ark 1-3 en mijn inbreng wordt erg gewaardeerd. Ik wordt zelf uitgenodigd voor allerlei festiviteiten die het woonhuis viert.”

Bezoekvriendin
“Toen ik bij Ark 1-3 al vrijwilliger begon, had een cliënt daar een bezoekvriendin. Hier was speciaal naar gezocht, omdat het sociale netwerk van deze bewoonster erg beperkt was. Op het moment dat zij moest stoppen ben ik door Bram, de teamleider van Ark 1-3, benaderd of ik deze rol als bezoekvriendin kon overnemen. Ik wist wat het inhield en het leek me erg leuk. Ik ga regelmatig bij haar op bezoek. We gaan dan samen winkelen, bezoeken braderieën of gaan gewoon ergens op een terras een kop koffie drinken. We vinden dit beide geweldig! Ook bij speciale dagen binnen het woonhuis word ik uitgenodigd en ben ik er voor haar. Ik kan niet zeggen wie hier het meest van geniet; zij of ik?”

Veel voldoening
“De ene keer haal ik haar op voor een uurtje, de ander keer zijn we een halve dag samen en eten we bij mij thuis. Als ze weet wanneer ik kom staat ze al voor het raam naar me uit te kijken. Wanneer ze me ziet aankomen word ik erg uitbundig en enthousiast begroet. Prachtig is dat! Dat ik zoveel voor haar kan betekenen geeft me veel voldoening. Het kost me dan ook geen moeite om dit werk vol te houden naast mijn reguliere baan en werkzaamheden thuis. In tegendeel, ik krijg er energie van. Ik zeg altijd maar zo: iets wat je graag doet en je zoveel brengt, verveelt niet gauw!”