Kinderdagcentrum

Ons Kinderdagcentrum is er voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of ernstig meervoudige beperking. Samen spelen, leren en ontspannen staan centraal in het Kinderdagcentrum. Kinderen kunnen hier tot vijf dagen per week helemaal zichzelf zijn, onder behandeling van een multidisciplinair team. Met een vast team van pedagogisch medewerkers en verpleegkundigen werken we samen met ieder kind aan de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling. De ontwikkelingsgerichte activiteiten kunnen schoolvoorbereidend of -vervangend zijn.

  • Het team

    Een vast team van pedagogisch medewerkers en verpleegkundigen begeleidt je kind of naaste. Dit team wordt ondersteund door een multidisciplinair team, dat bestaat uit een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut en een gedragskundige. Het team heeft extra aandacht voor eten en drinken, bewegen, muziek en communicatie. Bij het Kinderdagcentrum kijken we hoe innovatie kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

  • Ontwikkelingsgericht

    Alle betrokkenen observeren de ontwikkeling van de kinderen actief en gedragskundigen doen eventueel onderzoek. Onder andere met behulp van leerdoelen uit Kleine Stapjes registreren we dit. Ouders en wettelijk vertegenwoordigers betrekken we intensief bij elke volgende stap in de ontwikkeling – hoe klein of groot die ook is. De medewerkers van het Kinderdagcentrum staan naast de ouders en wettelijk vertegenwoordigers en betrekken broertjes en zusjes erbij.

  • Praktische informatie

    Het Kinderdagcentrum is 52 weken per jaar geopend van maandag tot en met vrijdag.

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. Onze collega’s van het zorgbureau helpen je graag verder.