Zwemmen

Je kunt bij Severinus in verschillende vormen zwemmen. Bijvoorbeeld samen met een begeleider, in een groep, je kan spelletjes doen in het water of baantjes trekken. We kijken naar wat bij jou past. Er is altijd wel een zwemgroep die je leuk vindt. Alle zwemactiviteiten vinden plaats in de Berkt in Veldhoven.

Zwemmen 1 op 1
In een rustige ontspannen sfeer zwemmen samen met de begeleider die met jou mee het water in gaat. Een bewegingsagoog is op de kant aanwezig, geeft advies, assisteert daar waar nodig en zorgt voor een veilige omgeving.

Zwemmen LVB/MVB
In een ongedwongen sfeer samen baantjes zwemmen, een bal overgooien, elkaar ontmoeten of lekker bubbelen.

Banen zwemmen
Voor degene die het fijn vinden om baantjes te zwemmen. Iedereen kan dit in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier doen.

Aqua joggen
Een intensieve looptraining in het water, ondersteund door muziek. Het voordeel is dat je voluit kunt trainen zonder de gewrichten te overbelasten. Alle spiergroepen komen aan bod.

Structuurgroepen zwembad
Groepjes bestaan uit maximaal 4 cliënten die allen werken aan een eigen opdracht. De lessen verlopen altijd op eenzelfde manier, waarbij kleine materialen van A naar B vervoerd worden.

Zwemmen algemeen
Kies je niet voor een specifieke zwemsport dan is er altijd wel een zwemgroep waar je terecht kan. We kijken graag samen naar een invulling die past bij de behoefte en interesse van de zwemmers.

 • Wanneer kan ik zwemmen?

  Zwemmen
  Zwemmen is mogelijk van maandag tot en met vrijdag verdeeld over een aantal groepen.

  Vrij zwemmen
  Dinsdag
  19.15 – 20.15 uur vrij zwemmen bedoeld voor LVB (SZ) EVB(SZ) en EMB
  20.15 – 21.00 uur vrij zwemmen bedoeld voor de doelgroep MVB (J)

  Woensdag
  19.00 – 19.45 uur vrij zwemmen voor begeleidingsintensieve cliënten 1 op 1
  19.45 – 20.30 uur vrij zwemmen banen zwemmen

 • Aan- en afmelden

  Je kunt je het hele jaar aanmelden voor het zwemmen. Van de afdeling Beweging hoor je wanneer je kan starten. Twijfel je om je aan te melden? Je kunt altijd eerst een proefles volgen. Wil je je aanmelden voor een proefles? Stuur dan een e-mail naar beweging@severinus.nl.

  Als je je wilt afmelden, heb je een opzegtermijn van een maand.

 • Kennismaken of een proefles?

  Weet je niet zeker of zwemmen wat voor je is? Meld je dan aan voor een proefles door een e-mail te sturen naar beweging@severinus.nl. We maken dan een afspraak met je. Tijdens de proefles maak je kennis met de groep en de begeleider. Het is fijn als een van je ouders of iemand anders daarbij is om je te begeleiden.

  Na de proefles krijg je een aanmeldformulier. Als je je aanmeldt, bespreken we met je of er belangrijke dingen zijn die we moeten weten voordat je meedoet. Denk aan risico’s en medicijnen.

  Je kunt je aanmelding altijd intrekken. Na de eerste kennismaking start je met een proefperiode en heb je, als het nodig is, na ongeveer vijf lessen een evaluatiegesprek. Dit is met jou, je woonbegeleider, de begeleider van het zwemmen en iemand van de afdeling Beweging. Daarna wordt je aanmelding pas definitief.

 • Kosten

  Zwemmen
  – 30 minuten per week kost € 204,- per jaar
  – 45 minuten per week kost € 306,- per jaar
  – 60 minuten per week kost € 408,- per jaar

 • Vervoer

  Woon je bij Severinus en heb je vervoer nodig naar het zwemmen? Dan regelen we dat voor jou. Als je niet bij ons woont, zorg je zelf voor het vervoer.

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. Onze collega’s van het zorgbureau helpen je graag verder.