Dansen (Danserinoos)

Heb je zin om de voetjes van de vloer te doen? Kom volksdansen bij Danserinoos. Samen met begeleiders en vrijwilligers leer je simpele danspasjes. Het is daarvoor fijn als je kan meedansen en aanwijzingen kan opvolgen. Ook kun je moderne dansen als hiphop, zumba en streetdance leren. Gewoon voor de lol of je oefent voor een optreden.

 • Wanneer kan ik dansen?

  De Danserinoos dansen op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in Sportzaal Stafveld in Veldhoven.

 • Aan- en afmelden

  Je kunt je het hele jaar aanmelden voor de danserinoos. Van de afdeling Vrije Tijd hoor je wanneer je kunt starten. Twijfel je om je aan te melden? Je kunt altijd eerst een proefles volgen. Wil je je aanmelden voor een proefles? Stuur dan een e-mail naar vrijetijd@severinus.nl.

  Als je je wilt afmelden, heb je een opzegtermijn van een maand.

 • Kennismaken of een proefles?

  Weet je niet zeker of dansen wat voor je is? Meld je dan aan voor een kennismaking door een e-mail te sturen naar vrijetijd@severinus.nl. We maken dan een afspraak met je om kennis te maken met de groep en de begeleider. Het is fijn als iemand van de begeleiding of wettelijk vertegenwoordiger daarbij is om je te begeleiden.

  Na de proefles krijg je een aanmeldformulier. Als je je aanmeldt, bespreken we met je of er belangrijke dingen zijn die we moeten weten voordat je meedoet. Denk aan risico’s en medicijnen.

  Je kunt je aanmelding altijd intrekken. Na de eerste kennismaking start je met een proefperiode en heb je, als het nodig is, na ongeveer vijf lessen een evaluatiegesprek. Dit is met jou, je woonbegeleider, de begeleider van het zingen en iemand van de afdeling Vrije Tijd. Daarna wordt je aanmelding pas definitief.

 • Kosten

  Je koopt in overleg met de afdeling Vrije Tijd een eigen uniform. Het uniform bestaat uit een zwarte broek, blauwe blouse en een zwart giletje met logo.

  Voor intramurale cliënten/cliënten die wonen bij Severinus
  € 85,- per jaar exclusief vervoer
  € 288,- per jaar inclusief vervoer
  Het (wekelijks) vervoer wordt rechtstreeks bij de gebruiker doorberekend.

  Voor extramurale cliënten/cliënten die niet wonen bij Severinus
  € 85,- per jaar exclusief vervoer

 • Vervoer

  Woon je bij Severinus en heb je vervoer nodig naar het dansen? Dan regelen we dat voor jou. Als je niet bij ons woont, zorg je zelf voor het vervoer.

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. Onze collega’s van het zorgbureau helpen je graag verder.