Severinus

Foto Jack Mikkers

Severinus is verankerd in het Veldhovense

het verhaal van Jack Mikkers

“Severinus haar bestaan loopt vrijwel parallel met de groei van de Veldhovense samenleving over diezelfde periode. Severinus is verankerd in de Veldhovense gemeenschap en zij beschikt over een stabiele organisatie en stabiele personen in die organisatie die daar ook garant voor staan”, aldus Jack Mikkers, de burgemeester van Veldhoven.

“Severinus heeft, ondanks haar groei de afgelopen jaren, haar kernwaarden behouden: samen doen en samen leven, voor elkaar klaarstaan en elkaar kennen, het zijn de kernwaarden van een samenleving zoals Veldhoven dat graag wil zijn en wat ik ook in Severinus herken. Severinus is door de jaren heen als het ware samen met Veldhoven doorgegroeid tot wat het nu is.

De bewoners van Severinus kom je overal in Veldhoven tegen en dat kan ook bijna niet anders, aangezien zij ook wonen en werken in Veldhoven. In alle wijken zijn er wel woningen of dagbestedingscentra van jullie te vinden, maar ook in culturele activiteiten zoals de jaarlijkse Oranjemarkt in de Berkt, Kiosk-pop in Veldhoven-dorp of bij kunstmanifestaties met het atelier Severinus. Als er in Veldhoven iets te doen is, zijn zij erbij te vinden.

Severinus heeft de laatste jaren een onstuimige groei doorgemaakt, maar heeft ook alles in zich om op eigen benen te blijven staan en de eigen kernwaarden vast te houden. Ook wat dat betreft is de parallel met Veldhoven goed te maken. Severinus is verankerd in onze Veldhovense samenleving en dat komt zeker ook omdat er veel burgers uit onze gemeente direct met Severinus en haar bewoners verbonden zijn. Severinus is een grote werkgever hier met zo’n 1000 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers. Dat is nog los van de ouders en familieleden van de bewoners zelf. Een grote groep dus en de verwevenheid met die directe en indirecte relaties is dan ook heel groot. Die verankering van Severinus in het Veldhovense zit dus ook wel goed.”