Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

07 juli 2017

Viering start bouw Zorgcluster Oerle

De toekomstige bewoners van Severinus die gaan wonen in Zorgcluster Oerle kunnen niet wachten tot de bouw klaar is. Daarom hebben ze een actieve rol bij de viering start bouw. Op donderdag 6 juli stoppen zij hun woon (geluks)wensen onder toeziend oog van alle betrokkenen in de bouwgrond. Als het ware zaaien zij geluk voor een mooie toekomst. 

Samen werken aan wonen met zorg binnen handbereik

Het project Zorgcluster Oerle is ontwikkeld in goede samenwerking met gemeente Veldhoven en diverse zorgpartners. Het is ontstaan mede op initiatief van enkele vertegenwoordigers uit de Oerlese gemeenschap.

Wethouder Hans v.d. Looij, gemeente Veldhoven: “Zorgcluster Oerle is een mooi voorbeeld van een samenwerking van diverse partijen waarbij de behoefte vanuit de gemeenschap zelf is gekomen! En erg fijn dat mensen zo lang mogelijk, met zorg, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.”

Luc Severijnen, directeur-bestuurder van ’thuis: “Met de realisatie van deze nieuwbouw voorzien we in de behoefte naar woningen om (langer) zelfstandig te kunnen blijven wonen in Oerle met zorgvoorzieningen binnen handbereik. Fijn om daar samen met anderen een bijdrage aan te leveren.”

Voor wie gaan we bouwen?

Het Zorgcluster in Oerle bestaat uit:

  • 29 sociale huurappartementen
  • 9 grondgebonden sociale huurwoningen
  • voor Severinus: groepswoningen, logeerappartementen en een dagbestedingsruimte
  • voor Archipel: een groepswoning voor dementerenden en een ruimte voor wijkverpleging
  • een gezondheidscentrum waar huisarts Houppermans, fysiotherapie de Heikant en ZuidZorg deel van gaan uitmaken.

Woonstichting ’thuis gaat de 29 sociale huurappartementen en 9 sociale huurwoningen verhuren. Deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen die door middel van een zorgindicatie zijn aangewezen op zorg aan huis.

Eind mei 2017 is Van Santvoort Bouw BV gestart met de bouw. Naar verwachting wordt de nieuwbouw medio 2018 opgeleverd.

Severinus: ‘Prettig wonen in een veilige omgeving. Dat maakt ons gelukkig.’

Lisette Burnett, directeur Archipel: “Geweldig dat dit Zorgcluster op het initiatief van bewoners uit Oerle in mooie samenwerking werkelijkheid wordt. Regie in eigen hand! Zo blijven ook mensen die dementerend zijn in hun eigen omgeving en kunnen wij hen zorg en welzijn bieden naar hun behoeften en wensen.”