Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

19 september 2017

Veilig mailen met Secure Mail

Een van de kernwaarden van Severinus is veiligheid. We vinden het zeer belangrijk dat we cliëntinformatie, maar ook andere privacygevoelige informatie, op een veilige manier versturen en ontvangen. Daarnaast is zowel de Europese als Nederlandse wetgeving zo aangepast dat wij als zorgaanbieder passende maatregelen moeten nemen om de veiligheid van cliëntinformatie te borgen.

Severinus maakt vanaf dinsdag 19 september 2017 gebruik van het e-mailplatform van KPN (Secure Mail). Hierdoor zijn we aangesloten op het KPN E-zorg netwerk. Dit is het grootste netwerk van zorgaanbieders in Nederland. Zodra we met één van deze zorgaanbieders e-mailen, is dit standaard veilig. E-mailen we met een persoon die geen onderdeel uitmaakt van dit netwerk, dan wordt de e-mail naar een beveiligd portaal gestuurd. Na een éénmalige registratie kan men daar de e-mail ophalen. Ontvangers krijgen voortaan niet meer rechtstreeks van ons een e-mail, maar zij ontvangen een e-mail met een link naar het portaal.

Door de inzet van bovenstaande maatregelen zorgen we er met elkaar voor dat informatie van onze cliënten op een verantwoordelijke en veilige wijze plaatsvindt.

Klik hier voor de handleiding Secure Mail.