Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

01 september 2017

Unieke samenwerking Severinus en ROC de Leijgraaf

Bijzondere beroepsopleiding met dubbele diplomering als uitgangpunt

Op woensdag 6 september 2017 bezegelden Severinus en ROC de Leijgraaf hun samenwerking. Vanuit deze samenwerking bieden wij een unieke beroepsopleiding aan met dubbele diplomering als uitgangspunt: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg. Ons gezamenlijke doel? Een breedopgeleide professional voor onze cliënten, gericht op de toekomst!

Unieke beroepsopleiding

De dubbele diplomering van de opleiding is uniek. Bij afronding van de opleiding heeft een leerling niet één, maar twee diploma's in handen. Namelijk voor Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg, niveau 4. Met de samenwerking van Severinus en de onderwijspartner ROC de Leijgraaf hebben we iets bijzonders in handen. We hebben dezelfde visie op opleiden, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Severinus en ROC de Leijgraaf gaan ook leerlingen in de regio opleiden. Zo volgen ook leerlingen van Lunetzorg en Kempenhaeghe het komende schooljaar deze unieke beroepsopleiding.

Feestelijke aftrap

Om de samenwerking ook daadwerkelijk te bezegelen, gaven zij elkaar symbolisch de hand door middel van een handafdruk op een doek. Deze handafdrukken werden later omringd door succeswensen van onder andere opleiders en studenten. Het doek krijgt een mooie plek aan de muur van het leslokaal. De feestelijke aftrap werd afgesloten met koffie en petit fours waarna de echte les kon beginnen!