Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

03 september 2019

Severinus start opleidingstraject carrièreswitchers

De huidige (krappe) arbeidsmarkt vraagt om steeds meer flexibele vormen van onderwijs, die ook recht doen aan de achtergrond en werkervaring van leerlingen. Dit heeft ertoe geleid dat we – naast onze reguliere opleiding die opleidt tot verpleegkundige én persoonlijk begeleider niveau 4 – ook een opleiding voor de zogenaamde ‘carrièreswitchers’ hebben opgezet. Deze opleiding leidt versneld op tot persoonlijk begeleider niveau 4. De opleiding is bedoeld voor mensen die een baan binnen de zorg ambiëren en een overstap willen maken vanuit hun eerdere of huidige baan. Een mooi nieuw en bijzonder initiatief, wat in nauwe samenwerking met ROC de Leijgraaf tot stand is gekomen. Onderwijs en zorg komen samen!

In september starten we met een klas van 18 – 25 carrièreswitchers naast onze reguliere klas. De eerste klas start bestaat uit 18 leerlingen van Severinus, 2 leerlingen van SWZ en 1 leerling van Kempenhaeghe.

Opleidingsinformatie
De opleiding duurt in totaal 2 jaar en 3 maanden. Dit versnelde opleidingstraject heeft andere arbeidsvoorwaarden en leidt op tot persoonlijk begeleider niveau 4. Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan het verpleegkundig aspect van het vak.

Om aan het opleidingstraject te kunnen deelnemen, moet je minimaal een opleiding op niveau 3 hebben afgerond en 5 jaar werkervaring hebben.

Carrièreswitch?
Mensen die een carrièreswitch willen maken naar de gehandicaptenzorg, kunnen voor meer informatie terecht bij de Severinus Academie. Ook tijdens de wekelijkse Jobstart op woensdag kan men vrijblijvend informatie ontvangen over carrièremogelijkheden bij Severinus.

Kijk voor meer informatie op www.severinus.nl/academie/carriereswitchers.