Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

13 juli 2022

Severinus benoemt Ruud Coolen van Brakel als lid en voorzitter Raad van Toezicht

Per 1 september 2022 treedt Ruud Coolen van Brakel toe als lid van de Raad van Toezicht van Severinus in Veldhoven. Per 1 januari 2023 volgt de heer Coolen van Brakel vertrekkend voorzitter Ton Horn op. Met de benoeming van Ruud Coolen van Brakel is de continuïteit van het voorzitterschap binnen de Raad van Toezicht geborgd en is er tijd voor een goede overdracht. De heer Coolen van Brakel wordt lid van de remuneratiecommissie.

Ruud Coolen van Brakel studeerde sociologie en onderwijskunde aan de Radboud Universiteit en is werkzaam als bestuurder van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik in Utrecht. Hij is daarnaast actief als voorzitter van de raad van toezicht van Entrea-Lindenhout in Arnhem (tot eind 2022), als voorzitter van de raad van toezicht van Via Jeugd in Cadier en Keer en als bestuurslid van de Ds. Boerstichting.

Met de komst van Ruud Coolen van Brakel bestaat de Raad van Toezicht van Severinus uit: Ton Horn (voorzitter tot 1-1-2023), Johan Dunnewijk (vicevoorzitter), Lucas Middelhoff, Emmy Limbourg en Arlène Denissen.

Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking. Daarnaast ondersteunt Severinus mensen met een verstandelijke beperking en autisme of dementie.