Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

02 maart 2020

Kinderdagcentrum Severinus geopend!

Op maandag 2 maart is officieel het Kinderdagcentrum van Severinus geopend. Dit is een mooie uitbreiding op het huidige aanbod van Severinus. Het Kinderdagcentrum van Severinus richt zich op kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Hier mogen de kinderen écht kind zijn en opgroeien tussen leeftijdsgenootjes in een liefdevolle omgeving. Kom op zaterdag 7 maart kijken tijdens de open dag van Severinus!

Ontwikkelingsgericht
Het kinderdagcentrum is een rustige, warme en veilige omgeving waar kinderen mogen spelen, leren, ontspannen én zichzelf zijn. De ontwikkelingsgerichte activiteiten kunnen school voorbereidend of schoolvervangend zijn. De ontwikkeling van kinderen wordt actief geobserveerd door alle betrokkenen en eventueel onderzocht door gedragskundigen. Dit wordt onder andere geregistreerd met behulp van leerdoelen uit Kleine Stapjes en Plancius leerlijnen.

Passende zorg
Een multidisciplinair team werkt samen met het kind en de ouders of wettelijk vertegenwoordigers aan een volgende stap, hoe klein of groot deze ook is. Doordat het kinderdagcentrum onderdeel is van Severinus kan een kind ook in alle volgende fasen van zijn of haar leven rekenen op passende zorg. Naast het 52 weken dagprogramma zijn er bij Severinus ook nog mogelijkheden voor naschoolse opvang, ambulante thuiszorg, opvoedingsondersteuning, zaterdagopvang én logeren.

Het team
De kinderen worden intensief begeleid door een vast team en ondersteund door een multidisciplinair team, bestaande uit een fysiotherapeut, logopediste, ergotherapeut en een gedragskundige. Dit team heeft extra aandacht voor eten en drinken, bewegen, muziek en communicatie. Binnen het kinderdagcentrum wordt op deze gebieden ook gekeken hoe innovatie kan bijdragen aan een grotere kwaliteit van leven. De medewerkers van het kinderdagcentrum staan naast ouders en wettelijk vertegenwoordigers en betrekken eventuele broertjes en/of zusjes erbij.

Wij wensen de kinderen, de ouders en het team heel veel plezier toe in het nieuwe Kinderdagcentrum.

Kom je een kijkje nemen?
Op zaterdag 7 maart tijdens de open dag ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De deuren zijn geopend van 11.00 tot 15.30 uur. Adres: Platanenlaan 28.