Severinus
‹ Naar nieuwsoverzicht

16 maart 2020

Coronavirus

Severinus volgt de berichtgeving rondom het Coronavirus op de voet en neemt de situatie uiterst serieus. In nauw contact met de GGD bekijken wij de situatie dagelijks en stemmen hierop onze maatregelen af. Kijk voor de actuele berichtgeving op www.severinus.nl/coronavirus

Wat is het Coronavirus? 

Het Coronavirus een griepvirus. Het is net als andere griepvirussen besmettelijk. Bekijk hier het actuele overzicht van de verspreiding.

Wat zijn de symptomen?

De verschijnselen van een infectie met het Coronavirus zijn hetzelfde als een ‘gewone’ griep. Koorts, temperatuur boven de 38 graden, klachten van de luchtwegen, niezen, verkoudheid, hoesten en benauwdheid. 

Coronavirus of gewone griep? 

Denkt u dat u of uw kind/naaste (cliënt van Severinus) het coronavirus heeft? Neem dan contact op met de huisarts of met de AVG van Severinus. 

Kenmerken waar u aan kunt denken zijn:

  • U of uw kind/naaste heeft koorts boven de 38 graden en u of uw verwant heeft last van hoesten of kortademigheid.  
  • En u of uw kind/naaste is de afgelopen twee weken in een land/regio geweest met een wijdverspreide verspreiding van het Coronavirus. Deze risicogebieden worden aangegeven op de website van het RIVM.
  • Of u of uw kind/naaste heeft de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe Coronavirus.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het virus te voorkomen? 

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven: 

  • Was regelmatig de handen 
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog 
  • Gebruik papieren zakdoekjes…en gooi die na gebruik weg