Severinus

Coronavirus en cliënten

De Afdeling Gedragskunde van Severinus verzamelt voor cliënten van de diverse ontwikkelingsniveaus bruikbaar voorlichtingsmateriaal over de gevolgen van het Coronavirus. Daarnaast maken we ook zelf voorlichtingsmateriaal op maat, zoals social stories, over de verschillende onderwerpen. Die kun je gebruiken bij de begeleiding van uw kind/naaste. Onderaan de pagina vind je allerlei tips en leuke ideeën ter inspiratie.

Relevante websites en documenten

Boekjes

Social stories

We hebben een aantal documenten ontwikkeld voor begeleiders om cliënten van informatie te voorzien:


Inspiratie - Tips en leuke ideeën!

Severinus filmpjes
Hier vind je leuke (Severinus) filmpjes om je vrije tijd mee door te komen. Beschikbare filmpjes tot dusver:

Spelletjes https://youtu.be/tdR5GfKzazo

Knutselen

  • Bestel hier je gratis knutsel- en leerpakket!
    We hebben een aantal (knutsel-/leer)pakketten en boekjes gemaakt! Dit kun je bestellen via: knutselpakketten@severinus.nl.
    Graag de naam, leeftijd, Severinus-locatie en woonadres van cliënt vermelden, dan kunnen we een pakket op maat laten bezorgen.
  • Gek op de liefde
    Doe je ook mee aan de actie 'Gek op de Liefde'? Hierbij maak je een kaartje of een leuke tekening voor mensen die op de Grote Beek wonen en nu ook geen bezoek mogen ontvangen. Ze zullen hier heel blij van worden! Stuur je gezellige kaartje of mooie tekening (A4) naar Severinus, T.a.v. Kaartjes Grote Beek, Postbus 6666, 5500 MA Veldhoven. Dan zorgen we dat ze bij de Grote Beek terecht komen.

Vind hieronder o.a. leuke externe websites met goede tips en leuke activiteiten.

Jeugdjournaal

We merken dat een aantal cliënten moeite heeft om alles rondom het Coronavirus te begrijpen. Bekijk samen met de cliënten het Jeugdjournaal. Daar wordt op een eenvoudige manier alles rondom het Coronavirus uitgelegd. Op deze pagina kun je alle uitzendingen terugkijken.