Severinus

Stichting Mentorondersteuning Veldhoven


Word jij die mentor?

Wil jij opkomen voor mensen die dat zelf niet kunnen?
Stichting Mentorondersteuning Veldhoven is op zoek naar enthousiaste mentoren voor bewoners van Severinus, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zoeken enthousiaste personen die voor een langere periode de verantwoordelijke taak als mentor op zich willen nemen. 

Wat is een mentor?
Als mentor wordt er van je verwacht dat je, als wettelijk vertegenwoordiger van een bewoner, over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding beslissingen neemt in het belang van het welzijn van de bewoner in goed overleg met zijn/haar persoonlijk begeleider van Severinus. Om een goede mentor te kunnen zijn, heb je regelmatig contact met de bewoner. Juist dat maakt het zo boeiend!

Een fantastische uitdaging met veel voldoening!
Bewoners van Severinus verdienen maximale aandacht en ondersteuning. Eén van die aspecten is de steeds groter wordende behoefte ontstaat naar vrijwillige mentoren, omdat de ouders en/of andere verwanten dit niet (meer) kunnen invullen. Daarom gaat de Stichting Mentorondersteuning Veldhoven, voor de bewoner op zoek naar gemotiveerde en betrokken vrijwilligers die het mentorschap op zich willen nemen. De stichting biedt hierbij ondersteuning zodat de vrijwilliger zijn/haar taak goed kan uitvoeren.

Wat bieden wij?

  • Ondersteuning
  • Opleiding
  • Uitwisseling ervaringsverhalen
  • Actuele én relevante informatie
  • Begeleiding bij de kantonrechter en overige formaliteiten

Als mentor ga je een prachtige en nuttige invulling van je vrije tijd vinden welke veel voldoening geeft. En voor de bewoner ben jij het baken als belangenbehartiger voor alle welzijn gerelateerde zaken. Zowel het bestuur van Stichting Mentorondersteuning Veldhoven als ook het mentorschap worden onbezoldigd uitgevoerd. Ben je nieuwsgierig of heb je interesse? Dan nodigen wij je graag uit voor een persoonlijk gesprek. We gaan dan dieper in op het doel, de werkwijze en de functie. De bewoners wachten op jou!

Bekijk hier de flyer

Contactgegevens
Contactpersoon: Geer van Dinther
T 06 123 73 212
E smv.veldhoven@gmail.com