Severinus

Marian met stagiaire

Stageplaatsen

Wij vinden het belangrijk om toekomstige professionals praktijkervaring op te laten doen binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Severinus biedt verschillende erkende stageplaatsen voor zowel zorg- als niet-zorggerelateerde opleidingen. Stages binnen wonen en dagbesteding, maar ook binnen de ondersteunende diensten.

Stagiair(e) (SPH/Sociale studies): 24-32 uur voor schooljaar 2022-2023

Stagiair(e) HRM

Stagevormen

Wij bieden drie mogelijke stagevormen aan, namelijk:

  • Beroepspraktijkstage (BOL): Je volgt op school een mbo- of hbo-studie en loopt een bepaalde periode in het jaar stage in de praktijk.
  • Beroepsoriënterende stage of snuffelstage: Je bent een leerling aan het vmbo, de havo of het vwo en je oriënteert je één á twee weken op een beroep. Zo kom je tot een verantwoorde beroepskeuze.
  • Maatschappelijke stage: Je voert werkzaamheden uit op vrijwillige basis. Deze stage is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Dit bieden we jou

Als stagiair kun je rekenen op een goede, zorgvuldige begeleiding binnen één van onze woonhuizen, dagbestedingcentra of bij de ondersteunende diensten. We zoeken samen naar een stageplaats die het beste bij je vraag en uitdaging aansluit. De stageplaatsen zijn erkend door Calibris, zij bewaakt de kwalificaties van personeel. Kies je voor een beroepspraktijkstage bij ons, dan ontvang je een stageovereenkomst. Als je minimaal 150 uur stage loopt, bieden we een stagevergoeding volgens de regeling in de CAO Gehandicaptenzorg.