Severinus

132_2142-Elodie-Laville

Opleidingstraject voor carrièreswitchers

Toe aan een carrièreswitch? Denk eens aan de gehandicaptenzorg! In nauwe samenwerking met ROC de Leijgraaf heeft Severinus een versneld opleidingstraject ontwikkeld waarin we carrièreswitchers in 2 jaar en 3 maanden scholen tot persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg (niveau 4). Het is een landelijk erkende BBL-opleiding op mbo-niveau 4.  

Opleiding carriereswitch

De opleiding voor carrièreswitchers is een versneld opleidingstraject van 2 jaar en 3 maanden waarin je wordt omgeschoold tot persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg (niveau 4). Je volgt 1 dag per week les en werkt in één van onze woonhuizen. Per jaar wissel je van woonhuis om zo kennis te maken met en te leren van de verschillende doelgroepen binnen Severinus. Lees meer.

Waarom een opleidingstraject voor carrièreswitchers?
De huidige (krappe) arbeidsmarkt vraagt om steeds meer flexibele vormen van onderwijs, die ook recht doen aan de achtergrond en werkervaring van leerlingen. Dit heeft ertoe geleid dat we – naast onze reguliere opleiding die opleidt tot verpleegkundige én persoonlijk begeleider niveau 4 – ook een opleiding voor de zogenaamde ‘carrièreswitchers’ hebben opgezet. Deze opleiding leidt versneld op tot persoonlijk begeleider niveau 4. De opleiding is bedoeld voor mensen die een baan binnen de zorg ambiëren en een overstap willen maken vanuit hun eerdere of huidige baan.

In september starten we met een nieuwe klas van 18 – 25 carrièreswitchers naast onze reguliere klas. De opleiding duurt in totaal 2 jaar en 3 maanden. Om aan het opleidingstraject te kunnen deelnemen, moet je minimaal een opleiding op niveau 3 hebben afgerond en hierna 5 jaar werkervaring hebben.

Een mooi nieuw initiatief, wat in nauwe samenwerking met ROC de Leijgraaf tot stand is gekomen.

Wil jij zelf een carrièreswitch maken óf ken je iemand die interesse heeft in een versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider niveau 4? Informeer dan bij de Severinus Academie naar de mogelijkheden. Tijdens de wekelijkse Jobstart op woensdag kunnen je vrijblijvend informatie ontvangen over carrièremogelijkheden bij Severinus.