Severinus

132_2142-Elodie-Laville

Beroepsopleiding

Wil je een opleiding volgen én ervaring opdoen in het werken met mensen met een verstandelijke beperking? De Severinus Academie biedt de opleidingen Verpleegkunde en/of Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg aan. Het is een landelijk erkende BBL-opleiding op mbo-niveau 4. Een opleiding voor en door Severinus van 4 jaar, in samenwerking met NCVB en ROC de Leijgraaf

 

Opleiding regulier

De reguliere opleiding is een 4-jarige opleiding die je, na behalen van de opleiding, twee diploma’s oplevert. Namelijk die van verpleegkundige niveau 4 en persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Je volgt 1 dag per week het onderwijs. Lees meer.

Unieke beroepsopleiding
Vanuit de samenwerking met ROC de Leijgraaf bieden wij een unieke beroepsopleiding aan met dubbele diplomering als uitgangspunt: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg. De dubbele diplomering van de opleiding is uniek. Bij afronding van de opleiding heeft een leerling niet één, maar twee diploma's in handen. Namelijk voor Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg, niveau 4.

Met de samenwerking van Severinus en de onderwijspartner ROC de Leijgraaf hebben we iets bijzonders in handen. We hebben dezelfde visie op opleiden, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Severinus en ROC de Leijgraaf gaan ook leerlingen in de regio opleiden. Zo volgen ook leerlingen van Lunetzorg en Kempenhaeghe het komende schooljaar deze unieke opleiding.

Praktijkgericht leren
Ons gezamenlijke doel? Een breedopgeleide professional voor onze cliënten, gericht op de toekomst! Leerlingen leren praktijkgericht van onze ervaren medewerkers, waardoor ze naadloos kunnen aansluiten bij de zorgvraag van onze cliënten. Benieuwd naar de opbouw en inhoud van onze beroepsopleiding?

Start opleiding
We hebben intentie ieder jaar te starten met een nieuwe lesgroep. Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen en ontwikkelingen.

Minimale vooropleidingseisen:

  • vmbo theoretische of gemengde leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • beroepsopleiding op niveau 3 of 4

Leerlingen verkorte beroepsopleiding

Severinus Academie - leerlingen verkorte beroepsopleiding (2014)

Leerjaar 1

Severinus Academie - leerlingen leerjaar 1 (2013 - 2014)

Leerlingen leerjaar 2

Severinus Academie - leerlingen leerjaar 2 (2013 - 2014)